Holiday!

7 Jul

We hebben het gehaald … het is vakantie! Nog niet helemaal voor de ouders (vrijdag om 12.00 u voor mij en om 19.00 u voor mijn teerbeminde). Maar Marie en Kamiel zijn al een weekje in holiday modus. Ze vonden dat het niet meer dan juist was om tijdens de vakantie elke nacht samen te slapen en vonden het ook heel correct om ineens hun naar-bed uur te verzetten naar … euh … 22.00 u of zo? Dat samen slapen vind ik nog OK, ze slapen dan sneller in en Marie blijft tenminste in haar bed omdat ze dan niet bang is als haar broer ridderlijk de wacht houdt ’s nachts. Maar dat late naar-bed uur … tssss! “Maar het is nog licht buuuuiiiittttteeeeeenn!”, dat horen we elke avond. En de hele wetenschappelijke uitleg van de zon en de aarde en het zomeruur is niet aan onze koppige kinderen besteed. Ze gaan dus te laat slapen en moeten jammergenoeg tot en met morgen ’s morgens toch nog iets vroeger opstaan om naar moeke of de opvang gebracht te worden. Wie niet horen wil, moet voelen … denk ik dan.

Marie beëindigde haar derde leerjaar met een (voor haar normen) schitterend rapport. Ze haalde haar slechte cijfers van Pasen weer op en deed er nog een aantal extra punten bij. Wiskunde blijft een moeilijk vak maar voor taal behaalde ze prachtige resultaten met een 9 voor spreken! Haar eerste spreekbeurt was een succes; de juf vond het een heel interessant thema en haar uitspraak was heel goed. Marie had er ook flink haar best voor gedaan (en mama ook)!

Kamiel deed het ook heel goed en mag naar de tweede kleuterklas. Juf Myriam, hij komt eraan! Ge gaat uw handen vol hebben met den deze …

Verder gebeurde er in de laatste weken niet veel bijzonders. Aangezien Marc en ik nog steeds aan het werk zijn, loopt alles volgens zijn normale gangetje. Werken, kinderen ophalen, eten maken, kinderen badderen en slapen leggen, wassen, strijken, vouwen, poetsen … Ondertussen was er wel tijd voor een beetje plezier in de vorm van een ‘toerke’ met een speciaal autootje:

Maar we kijken uit naar maandag want maandag om 06.35 u vliegen we naar warmere en zonnigere oorden! Een welverdiende vakantie waar we al heel lang naar uitkijken. Hopelijk vinden we daar de rust en ontspanning die we tijdens het drukke werkjaar moeten missen. En hopelijk vind ik een zalig schaduwrijk plekje in het immense domein om rustig mijn 5 (!) boeken te lezen. Eindelijk nog eens volledig opgaan in een goed boek, het is zo lang geleden …

Het weer ziet er in ieder geval al goed uit, tot en met 20/07 voorspellen ze zonnig en + 30 graden!

Adieu, tot binnenkort!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: