Omkopertje

25 Mei

Kamiel slaapt sliep nog altijd met een pamper. Ja, ik weet het, schandalig voor een manneke van 4 jaar! Maar meneertje heeft een enorm grote blaas en kan enorm lang ophouden wat dan resulteert in enorm veel pipi wanneer hij dan toch eindelijk gaat. Zo ook ’s nachts. Zijn pamper ’s morgens weegt woog misschien 3 kg of zo! Dus blijven bleven we maar pampertjes gebruiken. En nu gedaan met de doorstreepte werkwoorden want … we doen gewoon geen pamper meer aan!

Zondagavond besloten we dus om de pamper in de kast te laten. Kamiel deed nog een flinke pipi en al zingend van ‘Kamiel zonder pahamper, Kamiel zonder pahamper!’ trok hij naar bed. Ik ging ’s nachts om 01.30 u nog even kijken (nadat Marie mij wakker maakte omdat Kamiel zijn tut zogezegd op de grond gevallen was … maar daar was niks van waar … zucht) en zijn pyjamabroek was nog droog. ’s Morgens om 06.30 u was de pyjamabroek, het hemdje, het bloesje, het hoeslaken … kletsnat!

Gisterenavond lazen we hem dan de levieten nog eens. Flink pipi doen voor het slapengaan en als hij ’s nachts voelde dat hij pipi moest doen, kon hij op het potje gaan – dat hadden we wijselijk langs zijn bed gezet. En ik besloot om er een kleine motivatie aan vast te hangen: als hij 5 nachten droog bleef, mocht hij een Playmobil speelgoedje kiezen.

Playmobil … het magische woord voor Kamiel!

Deze morgen ging ik even checken om 07.00 u en alles was droog! Nacht 1 zonder natte broek is achter de rug!

Ik zal mijne portemonnee maar al bijhalen zeker?

Advertenties

Eén reactie to “Omkopertje”

  1. kientjes 1 Nov 11 bij 12:45 am #

    En toen was het hier weer veel te stil…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: