’t Is feest, ’t is feest, ’t is hier nog nooit zo plezant geweest!

15 Dec

Volgens Urbanus dan toch!

En volgens ons ook. Marie werd deze morgen door ons zachtjes wakker gezongen. Ze lag nog zo lekker knus te slapen, ocharme! Vannacht bleek weer eens hoe zenuwachtig ze wel was voor haar achtste verjaardag. Exact om 01.44 u (ongeveer 1 uur voor haar ‘geboorte-uur’) maakte ze ons wakker omdat ze krampen had. Ik ben eventjes bij haar gaan zitten om haar benen te masseren en daarna sliep ze weer verder. Zenuwen dus, ongetwijfeld!

Ze kreeg al een eerste kadootje van ons – een heel mooi kleedje, dat ze onmiddellijk wilde aandoen. Goedgekeurd dus, pffjieeuww… Straks volgen de andere kadootjes en een feestmaal bij moeke en ake. Namiddag gaat ze naar de tekenacademie met een zak vol lekstokken. Morgen trakteert ze op school met hartige spiesjes (kaas, salami, kerstomaatjes, olijfjes, druiven, ajuintjes, …) en snoepjes in de opvang.

Vrijdag volgt dan de ladies night. De nieuwe film van Mega Mindy en een dineetje in Hasselt. Wedden dat onze meid naar de Century wil? Dat is volgens Marie haar favoriete restaurant. Ze vindt de garnaalkroketjes daar heerlijk!

Zondagnamiddag vieren we haar verjaardag dan met onze familie. Iedereen mag langskomen voor een hapje en drankje. Bijna 5 dagen feest dus! Wat wil een achtjarige nog meer?

Acht jaar geleden lag ik nu nog steeds plat in bed met mijn benen omhoog. De bevalling duurde maar liefst 23 uur, mijn bloeddruk daalde naar ongeziene waarden, nog maar te zwijgen over bloedverlies, slecht werkende epidurale verdovingen en hun gevolgen, enz … Maar ik was zo gelukkig! Want langs mij in het ‘glazen kistje’ lag zo’n mooi meisje! En vanmorgen toen ze nog zo vast sliep, had ze net hetzelfde gezichtje als toen …

 

Gelukkige Verjaardag lieve meid!

 

 

Advertenties

Eén reactie to “’t Is feest, ’t is feest, ’t is hier nog nooit zo plezant geweest!”

  1. kientjes 15 Dec 10 bij 12:16 pm #

    3 Dikke kussen voor Marie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: