I’m dreaming of a white Christmas!

7 Dec

De sneeuw valt te vroeg! Hoe mooi de landschappen er nu uitzien, ik heb toch liever dat die sneeuw pas rond Kerstmis valt. Een witte, gezellige kerst, met een knapperend haardvuur (of een reutelende chauffage), lichtjes in de boom, veel pakjes en lekker eten. Luie winterochtenden in pyjama, lange warme avonden voor de TV.

Ondertussen vaart de goedheilige man alweer terug naar Spanje. Hopelijk sneeuwt het niet te fel op zijn tocht en komt hij niet thuis met een longontsteking … Hij bracht weer overvloedig kadootjes mee. Mijn living lijkt net een speelgoedwinkel. Op de salontafel beschermen de Playmobil-boeren hun boerderij tegen de bloeddorstige safari-dieren. En 1/3 van de vloer is ingenomen door een mega-racebaan. De eetkamer-tafel ligt bedolven onder een hoop Models sketchboeken, Nintendo spelletjes, vriendenboeken, Kimmi poppetjes, Amika DVD’s, enz … Nog maar te zwijgen over de snoep, die ik wijselijk in één van de hoogste (nieuwe, maar daarover later meer) keukenkasten verborgen heb. Veilig uit het zicht van grijpgrage kinderhandjes. Niet zo veilig voor mama’s grijpgrage handen …

Volgende week woensdag viert Marie haar achtste verjaardag al. Acht jaar geleden was ik nu hoogzwanger … Ik kan moeilijk geloven dat mijn kleine poppemeisje al zo groot is. Ze is ook fysiek groot geworden. Vorig jaar kochten we nog maatje 128, maatje 134 lijkt ze overgeslagen te hebben want we zitten al aan 140-146! Ze kijkt echt uit naar haar verjaardag en maakt al volop plannen voor haar dag. Ze wil op school trakteren met cakejes of wafels (joehoe, mama kan weer bakken – in haar nieuwe keuken, maar daarover dus straks meer) en namiddag wil ze op de tekenacademie lollies meenemen. ’s Avonds mag ze bij moeke haar favoriete menu kiezen en krijgt ze nog een paar kadootjes van ons allemaal. Moeke, meter en ik trakteren haar op een avondje Mega Mindy met daarna een restaurantje naar keuze. En meter heeft ook nog een speciaal kado voor haar … Van papa en Kamiel krijgt Marie nog een leuk kleedje om op haar verjaardag aan te trekken.

Op 24 december begint mijn verlof: twee weken welteverstaan! De kinderen zijn heel blij omdat ze tijdens de vakantie niet naar de opvang moeten. Of mama na 2 weken nog zo blij gaat zijn, dat valt te bezien 😉 Ik heb niet veel gepland. We laten alles op z’n beloop en bekijken het van dag tot dag. Geen haast, geen stress da’s ons motto voor deze vakantie.

Het verlof komt welgekomen. Het is een heel drukke periode geweest voor ons de laatste weken. En niet in het minst door de installatie van onze nieuwe keuken. Het zorgde voor stress, we leefden 2 weken in onze eetkamer, alles lag overhoop en ons huis zit onder het stof. Het enige lichtpuntje in die 2 weken was … traiteur Moeke! Moeke zorgde elke dag voor lekker eten. Zij en ake kwamen netjes om 18.00 u ons menuutje brengen en namen zelfs de afwas mee naar huis. Dankjewel moeke en ake, jullie zijn de beste! Maar het resultaat van 2 weken rommel en stress mag er zijn: onze keuken is mooi! Flitsende, snelle, goed functionerende apparaten (gisteren was mijn bechamelsaus klaar in 2 minuten, voordien kon dit gemakkelijk 20 minuten duren!), prachtig afgewerkte kastjes en tabletten (oh zo mooi!) en plaats, zoveel plaats! Dit lijkt wel een reclameboodschap, maar het is zo! Binnenkort post ik nog wel een paar fotootjes.

Verder verloopt alles volgens zijn normale gangetje thuis. Marie heeft goed gewerkt op school en kwam met een fijn rapport naar huis. Zij haalde dit jaar net Sinterklaas niet meer … als jullie begrijpen wat ik bedoel? Kamiel doet het goed bij juf Leentje. Hij is een spontane, zelfbewuste, soms wat koppige (!) deugniet. Maar toch zo’n fijn manneke, volgens de juf. Hij keek vorige zaterdag met verwonderde oogjes naar al het moois dat de Sint gebracht had. De Playmobil-boerderij … het ventje droomde er al een heel jaar van! Elk Playmobil-boekje werd verslonden, telkens opnieuw kregen we te horen: ‘ik wil die zo graag mama’. En blij dat hij was. Maar nog blijer is hij met zijn racebaan, toen hij die zag, werd hij bijna gek! Dankuwel peter …

Nog 2 weken en we kijken uit naar Kerstmis. Even uitblazen tijdens de vakantie en dan op naar het nieuwe jaar! Hopelijk brengt 2011 veel geluk, liefde, een goede gezondheid, een remedie tegen stress en haast en vooral veel plezier.

Advertenties

2 Reacties to “I’m dreaming of a white Christmas!”

  1. kientjes 7 Dec 10 bij 7:47 pm #

    Woehoe! Nog eens een blogje ;o). Twerd tijd begot!

  2. Els 11 Dec 10 bij 12:33 pm #

    Zo mooi om te lezen dat ik er helemaal warm van word!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: