Angst, verdriet, gruwel, afschuw … opluchting

11 Jan

Angst: de ouders van Annick Van Uytsel voelen angst omdat ze nu eindelijk weten wie hun dochter vermoord heeft maar ook omdat ze de gruwelijke details van de moord gaan horen.

Verdriet: de familie van Shana en Kevin, de ouders van Ronald Janssen, zijn ex-vrouw, maar vooral zijn kinderen. Stel je even voor dat je mama vertelt dat papa mensen vermoord heeft. Mogen ze papa nog wel graag zien? Kunnen ze dat nog? Wanneer zien ze papa nog?

Gruwel: gaan we onze ogen ook afwenden van het tv-scherm of het dagblad als we de gruwelfeiten leren kennen? Van de dubbele moord zijn de details bekend. Wat is er met Annick gebeurd? Werd ze verkracht, daarna het hoofd ingeslagen? Heeft ze veel geleden? Willen we het weten? Willen de ouders het weten?

Afschuw: een schijnbaar normale man met een voorbeeldfunctie als leraar, met veel sociale contacten, actief in het verenigingsleven pleegt een dubbele moord en bekent daarna nog (minstens) een moord. Hoe is dit mogelijk? Wat drijft zo iemand? Je vermoordt iemand, moet alle bewijsmateriaal verstoppen of dumpen, je moet je omgeving weer onder ogen komen. Zonder schuldgevoel? Zonder je zelf ‘vies’ te vinden?

Opluchting: de ouders weten nu tenminste wie het gedaan heeft. En ik, als moeder, ben opgelucht dat dit monster mijn kinderen al niets meer kan aandoen. Niettemin, er lopen er nog rond. Zullen we ooit nog één oog dichtdoen als onze kinderen uitgaan? Mogen ze met de fiets weg of kunnen we hen geen vrijheid meer geven en rijden we hen overal met de auto naartoe? We zullen telkens opgelucht zijn als ze weer thuis zijn …

Ronald Janssen verwoestte het leven van veel mensen door hen hun (klein)kinderen af te nemen.

Ik ga mijn twee schatten vannamiddag nog eens extra knuffelen …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: