Mama, nat!

12 Okt

Zoals de titel al laat vermoeden, het gaat hier over natte toestanden. En wel degelijk Kamiel’s natte broeken. Twee maanden en half zijn we nu al aan het proberen om hem overdag droog te krijgen. En soms lukt het heel goed en roept hij al van in de living dat hij moet plassen of kaka doen. En soms – heel dikwijls soms – lukt het echt niet. Zoals gisteren dus. Ik heb gisteren welgeteld 6 slipjes en 3 lange broeken in de vuile was kunnen smijten! Na een paar ‘ongelukjes’ hebben we hem gewoon in zijn slipje laten lopen, de viezerik!

Bij tante Bien is hij heel flink en gaat hij zonder morren op het potje. Het helpt natuurlijk dat Lola – zijn vriendinnetje – ook heel flink op het potje gaat. En het helpt ook dat hij dan een klein snoepje krijgt. Maar hier thuis krijgt hij ook een snoepje en zitten er 2 supporters langs hem als hij op het potje gaat, en toch … Het lijkt wel alsof hij in het weekend geen zin heeft om propertjes te zijn. Laissez faire, laissez passer zeker? En die passer is letterlijk.

Op 9 november mag hij naar school. En ergens in mijn achterhoofd denk ik dat hij dan wel zal doorhebben hoe het moet. Er zijn geijkte plasmomenten, de andere kindjes doen ook niet meer in hun broek (hoop ik) en de juf zal hem ook wel berispen als hij een natte broek heeft. Maar toch … Ik kan toch moeilijk weer een pampertje aandoen? Want dan zijn al die dagen dat hij wel heel flink is weer tenietgedaan.

Geduld is een mooie deugd. Maar waar hij soms zo weinig geduld heeft, moet ik nu dus zo veel geduld uitoefenen!

Tips, iemand?

Advertenties

Eén reactie to “Mama, nat!”

  1. Sandra 14 Okt 09 bij 1:54 pm #

    Mmmm, tips nie echt ma ’t keumt mich hiel bekant veer :-)Blijve probere en ‘m der af en teuw es preventief opzette. Courage!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: