Nijntje 2

7 Aug

Na een paar dagen van ‘gespeelde’ onverschilligheid kwamen er toch traantjes bij Kamiel. Hij miste zijn vriend enorm, vooral als hij moest gaan slapen. En toen hij al snikkend vroeg: “Morgen nieuwe nijntje kopen?”, bloedde mijn mama-hart en reden we dus de dag erna naar Maastricht (!!) om een nieuwe nijntje te kopen.

Ja, onze nieuwe nijntje is een hollander. Maar gelukkig kan het beestje niet spreken en hebben we er weinig last van ;-). Ik kocht het originele nijntje op een beren-verkoopavond bij tante Bien. Het was Marie’s eerste kadootje voor haar kleine broertje. En daarom net had hij zo’n emotionele waarde voor ons allemaal. En daarom ook heeft Marc twee dagen na mekaar de Carrefour in Kuringen afgezocht. Als iemand hem heeft opgemerkt terwijl hij op zijn buik tussen de rekken lag, neen, hij doet dat zeker niet voor zijn plezier, heeft geen Carrefour-rekken fetish of zo … Hij zocht gewoon naar nijntje en heeft hem niet gevonden. Spijtig.

Na Kamiels smeekbede voor een nieuw nijntje, zochten we dus op het internet naar verkooppunten van Kaloo. Blijkbaar een niet zo bekend merk hier in België want de enige referenties die ik kon vinden waren van een klein winkeltje in Maastricht. Gelukkig was ons nijntje daar wel in voorraad en dus reden we vorige week vrijdag even op en neer naar Maastricht. De mevrouw van het winkeltje (Twinkel) was heel vriendelijk en wees me meteen op een grote berg ‘doudou’s’. Het bovenste exemplaar was een roos gevalletje. Nee zunne, wij wilden exact dezelfde als de originele. Groen dus. Muntgroen. Na wat grabbelen vond ik hem. Nijntje 2, lekker zacht, lekker proper nog, muntgroen, nog niet grijs-munt-groen.

Kamiel was dolgelukkig! Hij aanvaardde zijn nieuwe nijntje onmiddellijk – geen schuldgevoelens ten opzichte van nijntje 1 precies. En zo hebben we dus weer een nieuwe bewoner hier. Eentje die na amper 1 week al een toerke in de wasmachine mag maken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: