Thomas Cook 0 – Wij 1: Mallorca, here we come!

19 Jun

Het had heel wat in aarde hoor, het plannen van onze vakantie in Mallorca. Ah ja, we wilden er het maximum uithalen en wat doe je dan? Je plant je vakantie in overeenstemming met de vluchturen. Iedereen weet dat chartervluchten soms op ontieglijk vroege of late uren vertrekken. Vorig jaar hadden wij eigenlijk nog geluk: onze heenvlucht was in de namiddag en onze terugvlucht ook. Perfect voor de kinderen (en voor ons ook).

Dit jaar gingen we voor hetzelfde scenario. Zo vroeg mogelijk vertrekken en zo laat mogelijk terugkomen. Ik vergeleek alle heen- en terugvluchten van de laatste 3 weken in juli en kwam bij dit plan uit: vertrekken op 12 juli om 09.50 en terugkomen op 21 juli om 15.10. Heen om 22.00 u en terug om 08.00 u – no way José!

De reis werd geboekt, de kinderen waren al enthousiast aan’t aftellen (nog 25 keer slapen …) en een nogal maniakale organising and planning coordinator-mama besloot eergisteren nog eens de website van Thomas Cook te raadplegen ‘om te zien of de vluchturen toch niet veranderd zijn’. Ja lap, Thomas Cook vond ons geluk toch iets te overweldigend en had blijkbaar besloten om de terugvlucht te veranderen: van 15.10 u naar 09.10 u!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Maal vier …

Een e-mailtje naar Reizen Herbots bevestigde het snode plan van Thomas Cook en we verzonken hier allemaal in een depressie. Marie voorop, dan Marc, dan ik en dan onwetende Kamiel. Onze laatste dag werd ons zomaar afgenomen. Wie doet nu zoiets? Weten ze bij Thomas Cook niet dat wij een jaar lang gesmacht hebben naar die 10 dagen? Beseffen ze niet dat wij van die laatste dag ook nog wilden genieten? Dat we tenminste nog een ontbijtje wilden ’s morgens?

Dan begin je natuurlijk alternatieven te bedenken. Als we nu eens een dag langer blijven? Tja, dan zou de terugvlucht om 07.30 u zijn, ook niet echt een opbeurend idee. Plus 300 euro bijbetalen. No way, José …

Ik reed dus deze morgen in semi-depressieve toestand naar Reizen Herbots. Katrijn ging me even helpen om alles op een rijtje te zetten. Want die terugvlucht om 09.10 … no way, José!

Eventjes naar Thomas Cook gebeld: als we een dagje langer bleven was er ook maar 1 terugvlucht, om 07.30 u. Maar toen kreeg Katrijn een ingeving: wat als we 2 dagen later zouden vertrekken? Tikketikketik op het klavier: vertrekken om 06.00 u en terugkomen om 22.55 u! Helse uren voor de kids maar ik denk dat als we Marie goed uitleggen dat we daardoor eigenlijk anderhalve dag langer in Mallorca kunnen blijven, ze niet gaat protesteren dat ze op 14 juli om 03.00 u haar bed uitmoet.

Thomas Cook – hebben jullie geen vacatures voor vluchturen-planners? Ik ben anders wel kandidaat hoor.

Advertenties

Eén reactie to “Thomas Cook 0 – Wij 1: Mallorca, here we come!”

  1. Koen Verbrugge 30 Jun 09 bij 10:00 am #

    Haha, mooie blogpost. Ik denk dat mijn collega’s best wel snappen dat die vakanite belangrijk is tot op de laatste moment.. We proberen ook die vluchten in te kopen waar dat mogelijk is.. Maar in de totaal-organisatie van zo’n vakantiepakket spelen veel factoren mee die zelfs een TO niet onder controle heeft.
    Ik ben blij om te zien dat je geholpen werd!

    Prettige vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: