De tandenfee

26 Mrt

Marie haar tand stond al een tijdje los. Een tandje van de vier kleine tandjes vooraan beneden in haar mond. En de nieuwe tand stond er ook al eventjes. Maar de oude tand wilde nog geen afscheid nemen en bleef wiebelen.

Tot hier het sprookje.

In werkelijkheid had het kind er eigenlijk wel last van want telkens ze op iets hards beet, wrong die tand zich in alle bochten en moest ze hem weer op zijn plaats duwen. Ik had zelf al een paar keer geprobeerd om hem vakkundig te verwijderen (met een garendraadje en zelfs met mijn vingers) maar hij wilde niet wijken.

Gisterenavond vroeg Ake dan of hij eens mocht proberen. Ake vroeg dit natuurlijk op een verkeerd moment – tijdens het avondeten – en de bloemkool met chipolata die Moeke speciaal voor haar gemaakt had bleef onaangeroerd. Het kind kreeg zelfs buikpijn van de zenuwen! Na lang gepalaver en zelfs een paar tranen mocht Ake toch proberen. Draadje rond de tand, eventjes ‘aangeduwd’ met een tandenstokertje zodat het draadje onder het tandje zat en dan het grote moment … Ake zei nog – met een uitgestreken gezicht – dat ze nu maar even aan Mallorca moest denken en … hup daar vloog haar tandje door de living. Ze was zo opgelucht dat er traantjes kwamen en dat ze zelfs niet doorhad dat ze toch redelijk bloedde. Maar na een paar seconden en een beetje koude limonade was alles voorbij.

Zo fier als een gieter werd het tandje bekeken en nog eens bekeken. En ze heeft zelfs nog wat bloemkool en chipolata gegeten. Moeke stopte het tandje in een doosje en thuis kreeg ze dan haar echte tandendoosje. En dan naar bed.

Nu, sommigen weten al dat Marie de laatste weken enorm slecht slaapt en dat Marc en ik zelf totaal oververmoeid zijn. Wel, deze nacht heeft ze geslapen als een roosje! Haar tandendoosje langs haar op haar nachtkastje.

Maar … de tandenfee was niet geweest! Grote verbazing deze morgen dat ze niks gekregen had. Tja, de tandenfee was gisterenavond zo moe dat ze geen fut meer had en zelf vroeg gaan slapen is. Ik denk dat de tandenfee vandaag nog ’t een en ander zal mogen goedmaken. De secretaris van de tandenfee (hm) heeft zijn instructies al gekregen zodat het kind straks toch nog iets krijgt.

19 to go!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: