En rijdt ons klein huisje niet stillekes voorbij …

28 Nov

Ja en dat heeft hij wel gedaan deze nacht. Ons huisje voorbijgereden. Geen snoep. Nog geen klein niknakske.

Maar wel terecht.

Hier komt het verhaal van het meisje en de 2 witte chocolade mannekes.

Er was eens een meisje dat flink haar schoen en die van haar broertje zette voor Sinterklaas. Elke schoen kreeg een mooie wortel en wat suikerklontjes om de Sint te paaien om toch maar zoveel mogelijk snoep te krijgen. Het meisje haar schoen kreeg ook een uitgeknipt prentje van een electronische zakagenda want dat zou het meisje toch wel heel graag krijgen.

Na een nachtje slapen staat het meisje ’s morgens op om vreugdevol te roepen dat de Sint geweest is en voor haar en haar broertje een wit chocolade manneke heeft gebracht. Eén chocolade manneke gaat mee naar boven om aldaar snel opgesmikkeld te worden. Het andere chocolade manneke wordt flink op broer zijn hoge stoel gezet – voor zijn ontbijt.

Na nog wat gesoezeld en gesmikkeld te hebben boven in bed, komt het meisje weer naar beneden en eet brutaal het chocolade manneke van broer ook op. Broer zit erbij en kijkt ernaar … Papa wordt boos en zegt dat de Sint nu wel niet meer zal komen.

Het meisje neemt snel snel een blad papier. Plakt er een paar suikerbollekes op en schrijft:

dscn2651

Even vertalen:

Bestu Sintrklaas. Sorie (sorry) van Marie om Kamiel zijn soup (snoep) op t(e) eet (eten).

Het meisje zoekt een paar zomerschoenen uit (ah ja, ze moest haar winterschoenen aan om naar school te gaan) en zet de schoenen, samen met de obligate wortels en de tekening in de living. En … ze legt er nog 3 uitgeknipte prentjes bij want de goedheilig man had toch zeker vergeten haar die electronische zakagenda te brengen!

Goedheilig betekent niet noodzakelijk onnozel he. De goedheilige mama besloot dat het meisje maar moest beseffen dat je niet zomaar iemand anders zijn chocolade manneke opeet. Dus liep de goedheilige mama verschillende keren haar schoentjes voorbij zonder er iets in te leggen.

Ik moet er zeker niet bijvertellen dat het ochtendritueel vandaag niet zo vlotjes verliep? De teleurstelling was heel groot bij Marie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: