Het vallen van de bladeren

6 Okt

Na een ontspannende zaterdag in de Efteling volgde een herfstige, van licht ontvlambare woede-uitbarstingen doorspekte zondag. Heeft het met de snelle intrede van de herfst te maken? Is het weer ontwikkelingsfase-gebonden of zit den duvel d’erop? En neen, niet de geestrijke Duvel, ik bedoel echt wel diene met zijne driepikkel uit de hel …

Marie beet de spits af door voor half acht al wakker te zijn. En te denken dat ze pas om 21.30 u gaan slapen was … Het begon met: ‘ik wil naar beneden, ik wil eten’ en ‘ik wil nog slapen maar het is donker op mijn kamer’ (huh?) en het eindigde met dat ze op de grond ging liggen in onze kamer en met haar benen op de vloer bonkte en ondertussen iedereen wakker schreeuwde. Pffff, ik ben in mijn Franse colère opgevlogen en heb haar terug naar haar kamer gebracht, rolluik omhooggesmeten en licht aangedaan. Zo, nu kon ze verder slapen. Ze heeft het dan nog een half uurtje uitgehouden en is samen met papa naar beneden gegaan toen die ging fietsen (wat ook uitdraaide op een nuloperatie aangezien de weergoden in uitgesteld relais toch nog hun puntje binnenhaalden).

Kamiel was veel flinker en liet mama nog tot 9 u slapen!!! Papa kwam na een uurtje ook al naar huis en samen zetten we ons aan het koken: spaghetti-saus en groentensoep. Ondertussen speelden Marie en Kamiel in de living, aangevuld met jank-serenades en zeurderige momenten. Kamiel vond uiteindelijk de potten- en pannenkast weer en amuseerde zich op zijn manier:

Marie zeurde over een verdwenen ballerina-rokje en dat leverde volgende ‘leuke’ taferelen op:

Waarna de deur dichtgesmeten werd

En een minuutje later Cruella weer naar buiten kwam

Namiddag ging het iets beter en maakte Marie haar huiswerk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms verstomd sta over wat ze al moet leren en begrijpen – en dat allemaal na amper 1 maandje school. Getallenassen, getallen splitsen, de tekens >, <, = en ≠. Zoveel tegelijkertijd voor haar kleine hersenpannetje …

De kindjes gingen gelukkig vroeg slapen zodat mama kon genieten van de eerste nieuwe aflevering van Prison Break. Dr. House heb ik jammergenoeg niet meer gezien want ik ben in slaap gesukkeld na de intro … Niet verwonderlijk na een dagje binnenzitten met mijn driftkikkertjes.

Advertenties

2 Reacties to “Het vallen van de bladeren”

  1. Cindy 6 Okt 08 bij 1:37 pm #

    Zou jij niet voor een tijdschrift à la Flair of Evita of zo gaan werken? Lees jouw ‘column’ liever dan sommige bladen. Leuke foto’ s btw.

  2. Els 6 Okt 08 bij 11:47 pm #

    Yep! Ik sluit me aan bij Cindy.

    PS: Ook Efteling-naweeën in tha house?
    grts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: